Werken aan een open feedbackcultuur

Werken aan een open feedbackcultuur

Inhoud

Feedback geven en ontvangen is niet altijd evident. Ook al ontvang je soms een compliment, toch voel je je niet gewaardeerd. Je durft niet altijd je mening te geven, uit schrik dat anderen je dan maar een zeur vinden of zich gekwetst voelen. Het open en correct durven communiceren is heel belangrijk om veiligheid te voelen binnen een team.  Ook transparant en duidelijk zijn naar ouders en leerlingen is in deze tijden niet gemakkelijk.

In deze vorming staan we stil bij hoe we oprecht kunnen bekrachtigen en op een betrokken manier kunnen confronteren om zo te groeien naar een open feedbackcultuur binnen je school.

Een aantal enthousiaste deelnemers aan het woord over deze vorming:

"Nog eens bedankt voor de zeer fijne en inspirerende sessie. Het heeft wel wat stof tot nadenken gegeven."

"Je brengt dit op zo’n enthousiaste, doordrongen maar leuke manier, dat je echt zin hebt om er mee verder te gaan."

"Vaak is dit een “zware” “moeilijkere” materie maar jij brengt het op zo’n luchtige manier dat iedereen mee is en het belang er ook van inziet."

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen (binnen en buiten onderwijs) die wil groeien in authentiek en open communiceren: waarderend en confronterend.

Meer weten over lesgeefster Hilde?

Lees dan verder op onze blog: https://fluxusacademie.be/nieuwe-autoriteit-en-een-open-feedbackcultuur-inzetten-op-verbinding-en-een-open-communicatie-in-het-onderwijs/

Praktisch

HUB Talententhuis Turnhout (Graatakker 104, 2300 Turnhout)
Donderdag 16 nov 2023
9 - 15.30u
€150 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Lesgever

Hilde Raets

Hilde Raets inspireert op vlak van open en waarderend met elkaar spreken, nieuwe autoriteit en leiderschap.

Hilde Raets

Hilde bouwde jarenlange ervaring op in onderwijs en vormingswerk. Momenteel is ze directeur in het Daltonatheneum in Westerlo. Het Daltononderwijs vertrekt vanuit 3 pijlers: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken. Drie zaken die Hilde niet alleen belangrijk acht bij leerlingen, maar ook op een inspirerende manier probeert binnen te brengen in de teams waarin ze werkt.

Hilde is klinisch orthopedagoge van opleiding met 17 jaren ervaring binnen het hoger en secundair onderwijs.
Bij Fluxusacademie geeft Hilde vormingen en begeleidt ze pedagogische trajecten rond omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren. Dit begrijpen vanuit de emotionele ontwikkeling en aanpakken vanuit nieuwe autoriteit, staat hierbij centraal.

Open en waarderend met elkaar in verbinding gaan, is de beste bodem om het samen leren en samen leven op een school waar te maken. Daarbij ook duidelijke regels en grenzen afspreken, zorgt voor de veiligheid die iedereen nodig heeft. Hilde streeft ernaar een leergemeenschap te creëren waarin leerlingen, het volledige team, ouders en externen worden meegenomen.

  • Opleiding: Master pedagogische wetenschappen + lerarenopleiding + coach
  • Werkgebieden: onderwijs en zorg
  • Focus: nieuwe autoriteit, open feedbackcultuur, verbindend spreken, inspirerend leiderschap
hilde.raets@hetleerlabo.be
Mail me

Heel leerzaam en zeer interessant!

Selina Gosens

Zeer leerrijke nascholing! Ik heb enorm veel geleerd over omgaan met feedback.

Steffie Verboven

Het was een inspirerende en leerrijke opleidingsdag! Het heeft mij meer inkijk gegeven in het gedrag en de houding van bepaalde collega's (onderkant ijsberg). Daarnaast heeft het de puzzel van mijn eigen zelfkennis verder vervolledigd. Hilde doet dat fantastisch!

Lies Sterckx