Zelfzorg in verbinding met je omgeving

Zelfzorg in verbinding met je omgeving

Meer in je kracht - meer in verbinding

Zorg dragen voor jezelf, om zo meer in je kracht te staan in je job: dat is waar je tijdens deze vorming aan werkt.

Als je meer in je eigen kracht staat, krijg je meer tijd en ruimte voor wat écht belangrijk is, én creëer je meer verbinding met anderen en je ruime omgeving. Maar daarvoor moet je eerst ontdekken wat jou energie geeft. Meer bewust stilstaan bij wie jij bent en wie jij wil zijn. Hoe je dat doet en daarmee tot meer verbinding komt, leer je tijdens dit traject.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de hand van verschillende oefeningen doe je ervaring op en leer je stap voor stap verbinding maken tussen je denken, voelen en doen. Je leert je hoofd, hart en buik te verbinden. Daardoor ervaar je meer innerlijke rust, stroomt er meer positieve energie en creativiteit en sta je veerkrachtiger in het leven en in je job. Innerlijk leiderschap begint bij voelen wat er in jezelf leeft.

Lesgeefster Hilde helpt je om de inzichten en oefeningen te vertalen naar de klas- en schoolpraktijk. Zo kan je ze ook daar inzetten, voor jezelf, je collega's of je leerlingen.

Twee deelnemers beschrijven wat ze vinden van de opleiding zelfzorg van Hilde Thys. Eén van hen is rustiger geworden en luistert nu beter naar zichzelf. De andere staat terug positiever in het werkveld.

 

Deze opleiding wordt gegeven op 2 woensdagvoormiddagen.

Wanneer is dit traject iets voor jou?

Als je nieuwsgierig bent naar hoe je jouw intuïtie meer kan inzetten in het dagelijks leven en in je klas of school.

Deze vorming is bedoeld voor iedereen (leerkrachten, directie, ondersteunend personeel, zorgcoördinatoren, ...) uit het kleuter-, lager, secundair of volwassenenonderwijs.

Praktisch

HUB Zenit Turnhout (Talententschool Campus Zenit, De Merodelei 220, 2300 Turnhout)
Woensdag 21 feb 2024
Woe 21/2 - 9u00 - 12u00
Woe 28/2 - 9u00 - 12u00
€150 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

  • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
  • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
  • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
  • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. To the point. Actieve werkvormen. Hele goede, aangename docent. Prima. Heel blij dat ik hier was vandaag.

Mich Olaers

Inhoudelijk super sterk, veel ervaringen werden gedeeld, herkenbaarheid voor iedereen.

Sandra Dierckx

Heel fijne leerrijke opleiding. Opleiding volgen was al zelfzorg op zich. Met veel plezier enkele woensdagnamiddagen aan gespendeerd.

Katleen Van Loco

Ik ging met een klein beetje argwaan naar de cursus maar ik wou het een kans geven. Ik was aangenaam verrast. Het heeft me echt geholpen om terug positiever in het werkveld te staan. Fijn om open en rustig te kunnen praten in kleine groep.

Els Heylen
Deelnemer aan de opleiding 'Zelfzorg in verbinding met je omgeving"

Deze nascholing heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mezelf rustiger voel en meer naar mezelf probeer te luisteren. Ik voel me eigenlijk gewoon beter, lijk alles beter op orde te hebben en kan daarnaast toch tijd maken voor dingen die ik leuk vind. Kortom, ik heb nog nooit zoveel aan een nascholing gehad dan aan de afgelopen 3 sessies. Het is heel fijn dat je eigen voorbeelden gebruikt, en daarna ook volledig onze persoonlijkheden en gedachten betrekt en ons hiermee meteen aan het werk zet. De kleine dingen, zoals gewoon even ademen, of rondkijken en eens ruiken, hebben mij ook al veel rust en genot gebracht. Dank je wel!!!

Lena Mertens
Leerkracht secundair onderwijs