Verbindend communiceren – verdieping

Verbindend communiceren – verdieping

Inhoud

Je wil leren verbindend communiceren. Luisteren en spreken voorbij oordelen en interpretaties. Vanuit een basishouding waarbij je eerst je eigen gevoelens en behoeften herkent, en van waaruit je dan respectvol, krachtig en duidelijk met anderen in overleg treedt.

Wel, dat is exact wat je jezelf eigen maakt tijdens deze vorming, aan de hand van veel praktische oefeningen uit het dagelijkse leven gegrepen. Zo leer je:

  • duidelijk verwoorden wat er in je leeft
  • respectvol communiceren, ook als je je ergert aan de ander 😉
  • anders kijken naar en omgaan met conflicten

Vanuit verbinding met jezelf, maak je contact met de ander. Iets wat steeds opnieuw oefenen en proberen vraagt. Tijdens deze opleiding én daarna, elke dag opnieuw.

Doelgroep

Als je al ervaring hebt met het kader van Verbindend Communiceren, als je de theorie al kent, is deze vorming iets voor jou. Je wil de kracht van verbindende communicatie ervaren, de kwaliteit van je relaties verbeteren door te oefenen – oefenen - oefenen.

Praktisch

HUB Berlaar
Woensdag 10 mei 2023
9u - 15u30
€ 130 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

  • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
  • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
  • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
  • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Een hartverwarmende dag waar we als peuterleerkrachten in de bloemetjes werden gezet. Bij Leen konden we onszelf zijn. Ik ging met een voldaan gevoel terug naar de klas. Zo fijn te weten dat ook wij naar waarde worden geschat, dat wat we doen een verschil maakt.

Britt
Leerkracht

Een dagje ‘teamteaching’ volgen? Absoluut niet alleen theorie, maar denkkaders gekoppeld aan praktijkvoorbeelden!
Wat is teamteaching? Welke manieren van teamteaching zijn er? Wat is het verschil met bv. co-teaching? Hoe kan je concreet aan de slag gaan? Is het ineens ‘alles of niets’ of kan het ook ‘rustig aan’? Hoe doe je dit in klassieke gebouwen of in een moderne setting? Op deze en ook nog andere vragen kregen wij een verhelderend antwoord.

Ghislaine Van Dijck
Directeur BS Ten Dorpe

Katrien nam ons team mee in het versterken en verfijnen van onze schoolvisie. Ze keek heel gericht naar de specifieke schoolcontext en betrok meteen het voltallige team. We kregen theoretische kaders aangereikt, en concrete antwoorden op vragen en noden. Een bijzonder inspirerende voormiddag, die ons goesting heeft gegeven in meer.

Pieter Cnaepkens
Directeur Freinetschool Lille

Weet je wat het leukste is aan heel dit project ‘Samen School Maken’? Het kost helemaal geen moeite. Dit voelt allemaal zo natuurlijk aan. Het geeft mij zelfs energie. We hebben nog een lange weg te gaan, dat besef ik. Maar het voelt goed dat er ruimte is voor verandering.

Hilde Thys
Leerkracht BuBaO De 3Master, Kasterlee