Verbindend communiceren op school

Verbindend communiceren op school

Respectvol communiceren = écht luisteren zonder oordeel

Hoe breng je jouw boodschap op een heldere, opbouwende en respectvolle manier zonder je gesprekspartner tegen de borst te stuiten? En misschien nog belangrijker: hoe leer je luisteren naar wat de ander écht wil vertellen, zonder meteen een oordeel of invulling te geven? Verbindende communicatie is niet altijd even eenvoudig, maar wel ongelooflijk belangrijk in onze omgang met leerlingen, collega’s en ouders.

In deze opleiding van Hilde Thys

 • leer je op een heel praktische manier, vanuit een aantal oefeningen, de inzichten van verbindende communicatie beter kennen
 • ontdek je hoe je zelf op een constructieve en begripvolle manier kan zeggen wat je wil zeggen en hoe je op een aandachtige manier kan luisteren naar je gesprekspartner
 • kom je uiteindelijk tot warme gesprekken waar iedereen voldoening uit haalt, want pas wanneer iedereen zich erkend en gehoord voelt, kan je samen verder!

Een enthousiaste deelnemer van de opleiding Verbindende communicatie aan het woord 

de mening van een deelnemer aan de vorming "Verbindend communiceren" van Hilde Thys

Inzetten op alle niveaus van je schoolwerking

Naast de theorie en oefeningen, sta je in deze opleiding ook stil bij de vertaalslag naar de eigen schoolpraktijk: hoe kan je deze vorm van verbindend communiceren in je team én met leerlingen en ouders tot stand brengen?

Doelgroep

De opleiding ‘Verbindend communiceren’ is voor iedereen die op zoek is naar een andere en efficiëntere manier van spreken met en luisteren naar elkaar. De opleiding is interessant voor al het schoolpersoneel, op alle mogelijke niveaus:

 • administratief, onderwijzend, ondersteunend, leidinggevend, zorg
 • kleuter, lager en secundair onderwijs

Extra troeven van deze vorming

 • enthousiaste en inspirerende lesgeefster
 • zet in op uitwisselingen van ervaringen
 • focus op beleven i.p.v. op beleren

Bronnen

Praktisch

HUB Mol (GO! Campus Het Spoor, Chrysantenlaan 10, 2400 Mol)
Woensdag 06 nov 2024
9u00 - 15u30
€ 150 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

 • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
 • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
 • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
 • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. To the point. Actieve werkvormen. Hele goede, aangename docent. Prima. Heel blij dat ik hier was vandaag.

Mich Olaers

Inhoudelijk super sterk, veel ervaringen werden gedeeld, herkenbaarheid voor iedereen.

Sandra Dierckx

Heel fijne leerrijke opleiding. Opleiding volgen was al zelfzorg op zich. Met veel plezier enkele woensdagnamiddagen aan gespendeerd.

Katleen Van Loco

Ik ging met een klein beetje argwaan naar de cursus maar ik wou het een kans geven. Ik was aangenaam verrast. Het heeft me echt geholpen om terug positiever in het werkveld te staan. Fijn om open en rustig te kunnen praten in kleine groep.

Els Heylen
Deelnemer aan de opleiding 'Zelfzorg in verbinding met je omgeving"

Deze nascholing heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mezelf rustiger voel en meer naar mezelf probeer te luisteren. Ik voel me eigenlijk gewoon beter, lijk alles beter op orde te hebben en kan daarnaast toch tijd maken voor dingen die ik leuk vind. Kortom, ik heb nog nooit zoveel aan een nascholing gehad dan aan de afgelopen 3 sessies. Het is heel fijn dat je eigen voorbeelden gebruikt, en daarna ook volledig onze persoonlijkheden en gedachten betrekt en ons hiermee meteen aan het werk zet. De kleine dingen, zoals gewoon even ademen, of rondkijken en eens ruiken, hebben mij ook al veel rust en genot gebracht. Dank je wel!!!

Lena Mertens
Leerkracht secundair onderwijs