Partnerschap in de klas: een rijke werking via kleuterinitiatief!

Partnerschap in de klas: een rijke werking via kleuterinitiatief!

Inhoud

Wist je dat inspraak een basisrecht is voor kinderen? Alleen, dat concreet invulling geven in je kleuterklas is niet vanzelfsprekend. Toch bereik je een grote mate van betrokkenheid als je oprecht naar kinderen luistert en hen actief betrekt in het klas- en schoolgebeuren. Stel je je als leerkracht open voor het onverwachte, ontstaan er heel wat kansen om de klaswerking samen met je kleuters vorm te geven.

Hoe mooi zou het zijn als je niet alleen verantwoordelijk bent voor het klasgebeuren? Dat je van je klaswerking een SAMEN-verhaal maakt, in partnerschap met je kleuters?

In deze vorming ontdek je op welke manier je kan inzetten op een open organisatievorm en welke structuren daarvoor nodig zijn.

Deze opleiding zit ook boordevol inspirerende tips en praktijkvoorbeelden van hoe je dit gedragen partnerschap vorm kan geven. Tenslotte bekijken we ook je eigen klaswerking: in welke mate is er al sprake van initiatief en waar liggen er nog kansen.

Wanneer is deze vorming zeker iets voor jou?

Als je als kleuterleerkracht kinderen actief wilt betrekken bij wat er in de klas en op school gebeurt, via kleuterinitiatief.
Maar vooral ook als je je als leerkracht wil openstellen voor het onverwachte, om van daaruit de klaswerking samen met je kleuters vorm te geven.

Praktisch

HUB Mol (GO! Campus Het Spoor, Chrysantenlaan 10, 2400 Mol)
Dinsdag 03 dec 2024
9u00-15u30
€ 150 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me

Heel verhelderend! Helpt zeker om verder aan de slag te gaan in de klaspraktijk!

Amber Gaublomme

Leen is een zeer warme, aangename lesgeefster. Bij de bijscholingen die ik van haar al gevolgd heb, hang ik echt aan haar lippen. Ze brengt een zeer gemoedelijke sfeer met zich mee.

Sarina Philipsen
Peuterleerkracht

Leuk gebracht, veel ideetjes, praktische oefeningen, zelf kunnen spelen met de spelletjes en een hele bundel aan informatie en materiaal om te gebruiken. Top!

Claudia Fiedorowicz

Een hartverwarmende dag waar we als peuterleerkrachten in de bloemetjes werden gezet. Bij Leen konden we onszelf zijn. Ik ging met een voldaan gevoel terug naar de klas. Zo fijn te weten dat ook wij naar waarde worden geschat, dat wat we doen een verschil maakt.

Britt
Leerkracht