Ontdek je kernkwadranten om sterker in je schoenen te staan

Ontdek je kernkwadranten om sterker in je schoenen te staan

Inhoud

Wil jij jezelf beter begrijpen? Helder zicht krijgen op je interactie met anderen? Beweging krijgen in de samenwerking met collega’s, kinderen, je vrienden, je partner?

Dan komt het erop aan zicht te krijgen op je kernkwadranten: wat is jouw kernkwaliteit (bv. stabiliteit)? Welke valkuil hoort daarbij (bv. trager zijn)? Wat zijn jouw uitdagingen – met welke gedragingen vullen andere personen je het best aan (bv. experimenteel)? En voor welke doorgeslagen uitdaging (bv. onbezonnen) heb je een allergie?

Tijdens inspirerende oefeningen breng je je kernkwadranten in kaart, ook in relatie met anderen. Zo ontdek je wat jou soms tegenhoudt om meer authentiek in het leven te staan. Ook leer je het gedrag van anderen beter begrijpen, waardoor het samenwerken almaar makkelijker loopt. Je onderzoekt hoe gedrag waar je je zo aan ergert bij een ander, een mooie leerkans biedt voor jezelf.

En het mooiste van al? Door inzicht te krijgen in je kernkwadranten, kan je elke samenwerking met elke andere persoon verbeteren, in elke context!

Deze opleiding wordt gegeven op 2 halve dagen.

Wanneer is deze vorming iets voor jou?

Als je jezelf en de ander beter wenst te leren kennen, om er beter mee samen te werken. Bijvoorbeeld in de klas en school (daar hebben we uiteraard bijzondere aandacht voor), maar ook daarbuiten!

Praktisch

HUB Mol
Woensdag 13 mrt 2024
9u - 12u
€150 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

  • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
  • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
  • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
  • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Deze navorming was enorm waardevol. Heel leerrijk met tips en kansen om zelf casussen in te brengen. De lesgeefster, Katelijne, heeft dit op een zachte, doch daadkrachtige manier gebracht.
Het warmhartig sturen kwam duidelijk aan bod.

Linda Van Opstal
SES-juf Herentals