Ontdek je kernkwadranten om sterker in je schoenen te staan

Ontdek je kernkwadranten om sterker in je schoenen te staan

Inhoud

Wil jij jezelf beter begrijpen? Helder zicht krijgen op je interactie met anderen? Beweging krijgen in de samenwerking met collega’s, kinderen, je vrienden, je partner?

Dan komt het erop aan zicht te krijgen op je kernkwadranten: wat is jouw kernkwaliteit (bv. stabiliteit)? Welke valkuil hoort daarbij (bv. trager zijn)? Wat zijn jouw uitdagingen – met welke gedragingen vullen andere personen je het best aan (bv. experimenteel)? En voor welke doorgeslagen uitdaging (bv. onbezonnen) heb je een allergie?

Tijdens inspirerende oefeningen breng je je kernkwadranten in kaart, ook in relatie met anderen. Zo ontdek je wat jou soms tegenhoudt om meer authentiek in het leven te staan. Ook leer je het gedrag van anderen beter begrijpen, waardoor het samenwerken almaar makkelijker loopt. Je onderzoekt hoe gedrag waar je je zo aan ergert bij een ander, een mooie leerkans biedt voor jezelf.

En het mooiste van al? Door inzicht te krijgen in je kernkwadranten, kan je elke samenwerking met elke andere persoon verbeteren, in elke context!

Na het volgen van de nascholing:

  • Weet je hoe je een kernkwadrant maakt en wat je hiermee kan doen.
  • Ontdek je nieuwe persoonlijke groeikansen en weet je hoe je terug in je kracht kan gaan staan, als het even moeilijk wordt.
  • Heb je meer inzicht in hoe je anders en beter om kan gaan met anderen (leerlingen, ouders, collega’s, vrienden, …).
  • Kan je anderen helpen om zelf een kernkwadrant te maken om zo meer zelfkennis te verwerven.

Wanneer is deze vorming iets voor jou?

Als je jezelf en de ander beter wenst te leren kennen, om er beter mee samen te werken. Bijvoorbeeld in de klas en school (daar hebben we uiteraard bijzondere aandacht voor), maar ook daarbuiten!

Praktisch

HUB Berlaar (BSBO De Balderschool, Doelstraat 36/A1, 2590 Berlaar)
Woensdag 13 mrt 2024
9u - 15u30
€150 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

  • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
  • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
  • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
  • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. To the point. Actieve werkvormen. Hele goede, aangename docent. Prima. Heel blij dat ik hier was vandaag.

Mich Olaers

Inhoudelijk super sterk, veel ervaringen werden gedeeld, herkenbaarheid voor iedereen.

Sandra Dierckx

Heel fijne leerrijke opleiding. Opleiding volgen was al zelfzorg op zich. Met veel plezier enkele woensdagnamiddagen aan gespendeerd.

Katleen Van Loco

Ik ging met een klein beetje argwaan naar de cursus maar ik wou het een kans geven. Ik was aangenaam verrast. Het heeft me echt geholpen om terug positiever in het werkveld te staan. Fijn om open en rustig te kunnen praten in kleine groep.

Els Heylen
Deelnemer aan de opleiding 'Zelfzorg in verbinding met je omgeving"

Deze nascholing heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mezelf rustiger voel en meer naar mezelf probeer te luisteren. Ik voel me eigenlijk gewoon beter, lijk alles beter op orde te hebben en kan daarnaast toch tijd maken voor dingen die ik leuk vind. Kortom, ik heb nog nooit zoveel aan een nascholing gehad dan aan de afgelopen 3 sessies. Het is heel fijn dat je eigen voorbeelden gebruikt, en daarna ook volledig onze persoonlijkheden en gedachten betrekt en ons hiermee meteen aan het werk zet. De kleine dingen, zoals gewoon even ademen, of rondkijken en eens ruiken, hebben mij ook al veel rust en genot gebracht. Dank je wel!!!

Lena Mertens
Leerkracht secundair onderwijs

Ik heb al veel vormingen gevolgd, maar de opleiding 'Ontdek je kernkwadranten' was de eerste waar ik vanaf de eerste tot de laatste seconde gefocust bleef!