Individuele begeleidingssessie op maat: ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs

Individuele begeleidingssessie op maat: ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs

Inhoud

Ben je al bekend met het ijsbergrekenen, maar heb je nood aan begeleiding om de ijsbergdidactiek concreet en kwaliteitsvol vorm te geven in jouw klaspraktijk?
Zit je nog met een aantal vragen of heb je nood aan extra inspiratie? Twijfel je over bepaalde inhouden of ben je op zoek naar wat meer achtergrondinfo?

In deze individuele begeleiding op maat kan je terecht met al je vragen via een digitale of fysieke sessie in één van onze hubs (deze laatste biedt de mogelijkheid om materialen te tonen).
We delen onze jarenlange expertise binnen de ontwikkeling van de ijsbergdidactiek en de uitrol ervan in de klaspraktijk. We geven antwoord op al je vragen, ondersteunen je bij dingen waar je misschien nog op vastloopt of kunnen je mogelijks inspireren met voorbeelden, praktische tips of ondersteunende documenten om meteen mee aan de slag te gaan.

Mogelijke items waarbij we je kunnen ondersteunen:

  • De volledige cyclus van aanbod, observatie en evaluatie: hoe je deze - met elkaar verbonden - onderdelen aanpakt.
  • Het gebruiken van een leerlijn om zo het toekomstig aanbod gericht vorm te geven.
  • Leren met een dagelijkse bril te kijken naar vaardigheden van kinderen.
  • Leren hoe je met wiskundeogen kan kijken naar materialen in jouw klas: hoe zet je deze doelgericht in om de ontwikkeling van je kleuters te stimuleren.

 

Doelgroep

Een individuele begeleidingssessie is voor kleuterleerkrachten die nood hebben aan begeleiding, coaching, ondersteuning of verdieping bij het implementeren van de ijsbergdidactiek in de kleuterklas.

Datum vast te leggen in afstemming met de lesgever.

 

Praktisch

HUB Berlaar (BSBO De Balderschool, Doelstraat 36/A1, 2590 Berlaar)
HUB Mol (GO! Campus Het Spoor, Chrysantenlaan 10, 2400 Mol)
Digitaal
02 sep 2024 - 30 jun 2025
Datum en tijdstip vast te leggen in afstemming met de lesgever
Digitaal: € 145 per uur
- 50% korting voor Fluxus scholengroep
Fysiek in een hub: € 184 per uur (+ kilometervergoeding lesgever)
- 50% korting voor scholengroep Fluxus
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me

Elke keer weer fijn om jouw enthousiaste duidelijke info te mogen beleven. Ik heb vandaag een heleboel tips, theorie en materialen voor K3 mogen ontdekken.
Dankjewel voor de jarenlange begeleiding van zoveel warme kleuterjuffen.

Ils Prinsen
kleuterleerkracht

Heel verhelderend! Helpt zeker om verder aan de slag te gaan in de klaspraktijk!

Amber Gaublomme

Leen is een zeer warme, aangename lesgeefster. Bij de bijscholingen die ik van haar al gevolgd heb, hang ik echt aan haar lippen. Ze brengt een zeer gemoedelijke sfeer met zich mee.

Sarina Philipsen
Peuterleerkracht

Leuk gebracht, veel ideetjes, praktische oefeningen, zelf kunnen spelen met de spelletjes en een hele bundel aan informatie en materiaal om te gebruiken. Top!

Claudia Fiedorowicz

Een hartverwarmende dag waar we als peuterleerkrachten in de bloemetjes werden gezet. Bij Leen konden we onszelf zijn. Ik ging met een voldaan gevoel terug naar de klas. Zo fijn te weten dat ook wij naar waarde worden geschat, dat wat we doen een verschil maakt.

Britt
Leerkracht

Het is een grote meerwaarde dat de implementatie van het ijsbergrekenen ook op schoolniveau aandacht krijgt. We hebben als beleidsteam veel tools gekregen om op onze eigen school aan de slag te gaan.

Katrien Dewilde
Directie basisschool ’t Egeltje, Mol

Een zeer inspirerende en praktische vorming, die je als leerkracht een boost geeft om bewust op wiskunde in te zetten via de ijsbergdidactiek. Je leert je klaspraktijk door een wiskundebril te bekijken en met concrete materialen uit de klas aan de slag te gaan.

Karen Knaepen
Kleuteronderwijzeres, Freinetschool Op Stelten, Dilsen-Stokkem