Een sprankel geluk voor jouw team

Een sprankel geluk voor jouw team

Inhoud

Een team is een optelsom van stuk voor stuk waardevolle pijlers, elk teamlid met zijn eigen sterktes en vaardigheden.
Maar, hoe mooi zou het zijn als 1+1 zelfs 3 wordt?

Via een eenvoudig spel zetten we in deze sessie in op 'positief roddelen': het (h)erkennen en benoemen van elkaars positieve krachten. Nadien bekijk je samen hoe deze eigenschap jullie specifieke schoolcontext kan versterken en de samenwerking kan bevorderen. Het gaat verder dan enkel feedback geven op vaardigheden van collega's. We reflecteren samen hoe we sterktes van teamleden kunnen inzetten in het groter geheel. We gebruiken het spel van Leo Bormans dat zich richt op teamgeluk.

In deze sessie maken we ook ruimte voor reflectie. Wat doet dit 'positief roddelen' met ons als teamlid, wat betekent dit voor ons team en hoe kunnen we deze cultuur structureel een plaats geven in onze werking?

Doelgroep

Leerkrachtenteams die willen inzetten op een constructieve (samen)werking. Teams die op zoek zijn naar naar verbinding, naar positiviteit, naar waardering en naar een constructieve samenwerking.

Bij jou op school - datum vast te leggen in afstemming met de lesgever.

Praktisch

Op school
Vrijdag 01 sep 2023
9 - 12u OF 13 - 16u
€ 550 - € 370 voor scholengroep Fluxus + kilometervergoeding lesgever
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me

Een hartverwarmende dag waar we als peuterleerkrachten in de bloemetjes werden gezet. Bij Leen konden we onszelf zijn. Ik ging met een voldaan gevoel terug naar de klas. Zo fijn te weten dat ook wij naar waarde worden geschat, dat wat we doen een verschil maakt.

Britt
Leerkracht

Een dagje ‘teamteaching’ volgen? Absoluut niet alleen theorie, maar denkkaders gekoppeld aan praktijkvoorbeelden!
Wat is teamteaching? Welke manieren van teamteaching zijn er? Wat is het verschil met bv. co-teaching? Hoe kan je concreet aan de slag gaan? Is het ineens ‘alles of niets’ of kan het ook ‘rustig aan’? Hoe doe je dit in klassieke gebouwen of in een moderne setting? Op deze en ook nog andere vragen kregen wij een verhelderend antwoord.

Ghislaine Van Dijck
Directeur BS Ten Dorpe

Katrien nam ons team mee in het versterken en verfijnen van onze schoolvisie. Ze keek heel gericht naar de specifieke schoolcontext en betrok meteen het voltallige team. We kregen theoretische kaders aangereikt, en concrete antwoorden op vragen en noden. Een bijzonder inspirerende voormiddag, die ons goesting heeft gegeven in meer.

Pieter Cnaepkens
Directeur Freinetschool Lille

Weet je wat het leukste is aan heel dit project ‘Samen School Maken’? Het kost helemaal geen moeite. Dit voelt allemaal zo natuurlijk aan. Het geeft mij zelfs energie. We hebben nog een lange weg te gaan, dat besef ik. Maar het voelt goed dat er ruimte is voor verandering.

Hilde Thys
Leerkracht BuBaO De 3Master, Kasterlee