De peuterleerKRACHT in de bloemetjes – VOLZET

De peuterleerKRACHT in de bloemetjes – VOLZET

Inhoud

Een peuter die dat kleine, ietwat onzekere eerste stapje binnen de schoolpoort zet, maakt in werkelijkheid een grote sprong in een nieuwe en boeiende wereld. Een mijlpaal voor zo een kleine uk. Als peuterleerkracht vorm je een enorm waardevolle schakel in het schoolleven en de overgang van deze instappers naar de kleuterklas.

Met deze sessie willen we de peuterleerKRACHTen letterlijk in hun kracht zetten.
Wat maakt jouw aanpak nu net zo onmisbaar en bijzonder? Hoe tillen we onze specifieke klaswerking, in combinatie met een verzorgende rol, naar een hoger niveau?

We zoomen tijdens deze sessie specifiek in op het luik 'educare'. Op welke manier combineer je het verzorgende luik met de inhoudelijke kant van de job als leerkracht? Welke plaats krijgen zorg, spelen en leren in je omgeving? Hoe ga je om met ontwikkelingsdoelen, observaties en evaluatiesystemen bij peuters? Maar ook: hoe ga jij om met de veranderende verwachtingen van ouders? Wat maakt je job uitdagend en hoe ga je hiermee om?

De sessie zit boordevol inspirerende praktijkvoorbeelden. Bovendien krijg je volop de mogelijkheid en de ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere leerkrachten. We willen erbij stilstaan dat je er als eerste aanspreekpunt erg toe doet.

Met deze sessie zetten we onze peuterleerkrachten extra in de bloemetjes n.a.v. de dag van de leerkracht. We voorzien 's middags een broodjeslunch. Maar we maken vooral ook tijd om te onthaasten en ervaringen uit te wisselen met collega's.

Doelgroep

Voor peuterleerkrachten en kinderverzorgers die een zorgzame speelleeromgeving willen bieden en een aanpak waar zorg, spelen en leren even belangrijk en nauw met elkaar verbonden zijn.

Voor directies die hun peuterleerkrachten een cadeautje willen geven en hen in hun KRACHT willen zetten door deelname aan deze sessie.

Praktisch

HUB Mol
Dinsdag 03 okt 2023
9u30-16u00
€ 160 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding

Deze opleiding is jammer genoeg volzet. Hou onze Facebook-pagina en de website in de gaten wanneer je op de hoogte wil blijven van nieuwe opleidingen en data.

Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me