De peuterleerkracht, onmisbare schakel in het schoolleven van een kind

De peuterleerkracht, onmisbare schakel in het schoolleven van een kind

Inhoud

Een peuter die dat kleine, ietwat onzekere eerste stapje binnen de schoolpoort zet, maakt in werkelijkheid een grote sprong in een nieuwe en boeiende wereld. Een mijlpaal voor zo een kleine uk. Als peuterleerkracht vorm je een enorm waardevolle schakel in het schoolleven en de overgang van deze instappers naar de peuterklas.

Wat maakt jouw aanpak nu net zo onmisbaar en bijzonder? Hoe tillen we onze specifieke klaswerking, in combinatie met een verzorgende rol, naar een hoger niveau?

Deze sessie zit boordevol inspirerende praktijkvoorbeelden. Bovendien krijg je volop de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere leerkrachten. We bekijken op welke manier je peuters (en ouders!) op een warme manier welkom kan heten. Je ontdekt hoe je hen ten volle kan betrekken in het klasgebeuren en je leert hoe je de brug tussen thuis en de klas zo toegankelijk mogelijk maakt.

Met deze sessie zetten we onze peuterleerkrachten extra in de bloemetjes n.a.v. de dag van de leerkracht. We voorzien 's middags een broodjeslunch.

Doelgroep

Voor peuterleerkrachten en kinderverzorgers die willen inzetten op een warme klasomgeving waarin peuters (en ouders!) zich welkom voelen en die kinderen aanzet om actief en volwaardig deel te nemen aan het schoolleven.

Praktisch

HUB Turnhout
Vrijdag 01 sep 2023
Exacte datum voor volgend schooljaar wordt in het voorjaar gecommuniceerd.
9u30-15u
€140 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me