Team teaching

Team teaching

Inhoud

Elk kind, elke leerling heeft zijn of haar achtergrond en ervaringen. Sommige kinderen hebben een ander leertempo, anderen hebben specifieke behoeften…  Die verscheidenheid in de klas en in de school vraagt extra ondersteuning en aandacht,  en legt dus ook meer druk op zodat je als individuele leerkracht soms handen tekort lijkt te komen.

De opleiding Team Teaching wil je als leerkracht en onderwijsteam prikkelen om samen meer (leer)kansen voor iedereen te creëren. We laten je kennismaken met verschillende manieren waarop je als leerkracht en onderwijsteam de verantwoordelijkheden binnen de schoolwerking samen kan opnemen. Je ontdekt hoe je de onderwijstaken kan verdelen en hoe leerkrachten elkaar daarin kunnen versterken. En dit doen we steeds in een verbindende samenwerking die gefundeerd is op gelijkwaardigheid.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders… die op zoek zijn naar meer samenwerking binnen hun team of die de noodzaak voelen om leerlingen nog beter te kunnen begeleiden bij het leren.

Praktisch

HUB Berlaar (BSBO De Balderschool, Doelstraat 36/A1, 2590 Berlaar)
Vrijdag 23 feb 2024
9 - 15.30u
€150 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Lesgever

Dominique Carette

Dominique Carette begeleidt teams bij verbindend communiceren en veranderingsprocessen.

Dominique Carette

Dominique is naast begeleider bij Fluxusacademie ook directrice in een basisschool. Ze volgde een opleiding leerkracht lager onderwijs waarna ze ervaring opbouwde als klasleerkracht en zorgcoördinator. Sinds 2016 is ze directrice. ‘Samen school maken’ vormt al doorheen heel haar professionele loopbaan een rode draad. Zo implementeerde zij samen met haar schoolteam Teamteaching in hun hele schoolorganisatie tijdens een Warme Scholenproject. De Teamteaching-clusterwerking baseert zich op een gedeeld leiderschap binnen het schoolteam. Vanuit deze invalshoek bouwde Dominique ervaring op in het begeleiden van veranderingsprocessen op school. Daarbij vormt verbindend communiceren steeds de sleutel tot succes.

Bij Fluxusacademie deelt Dominique haar kennis als ervaringsdeskundige en begeleidt ze andere teams bij verbindend communiceren en veranderingsprocessen.

  • Opleiding: Onderwijzeres, Directie en Kindercoach
  • Werkgebied: Ervaring in onderwijs
  • Focus: Teamwerking, schoolontwikkeling en veranderingstrajecten
  • Geniet van: Samen in beweging (blijven) gaan
directie@desmiskens.be
Mail me

Een heel interessante en inspirerende opleiding die ons veel stof tot nadenken heeft gegeven.

Katleen Hoffman

Heel interessant en goed gebracht! Heel fijn dat Dominique spreekt uit eigen ervaring.

Stef Donckers

Ik werd helemaal geïnspireerd om er samen met het team mee aan de slag te gaan. Heel fijne navorming met variatie aan werkvormen en gelegenheid tot brainstormen.

Katleen Weckx

Een dagje ‘teamteaching’ volgen? Absoluut niet alleen theorie, maar denkkaders gekoppeld aan praktijkvoorbeelden!
Wat is teamteaching? Welke manieren van teamteaching zijn er? Wat is het verschil met bv. co-teaching? Hoe kan je concreet aan de slag gaan? Is het ineens ‘alles of niets’ of kan het ook ‘rustig aan’? Hoe doe je dit in klassieke gebouwen of in een moderne setting? Op deze en ook nog andere vragen kregen wij een verhelderend antwoord.

Ghislaine Van Dijck
Directeur BS Ten Dorpe