Ontdek ieders kernkwadranten en versterk de samenwerking

Ontdek ieders kernkwadranten en versterk de samenwerking

Inhoud

Investeren in een goede teamwerking door ieders kernkwadranten in kaart te brengen? Leer jezelf beter begrijpen. Krijg helder zicht op je interactie met anderen. En verbeter zo de samenwerking met collega’s.

Hoe? Door zicht te krijgen op je kernkwadranten: wat is jouw kernkwaliteit (bv. stabiliteit)? Welke valkuil hoort daarbij (bv. trager zijn)? Wat zijn jouw uitdagingen – met welke gedragingen vullen andere personen je het best aan (bv. experimenteel)? En voor welke doorgeslagen uitdaging (bv. onbezonnen) heb je een allergie?

Tijdens inspirerende oefeningen brengt ieder z'n kernkwadranten in kaart, ook in relatie met anderen. Zo ontdek je wat jou soms tegenhoudt om meer authentiek in het leven te staan. Ook leer je het gedrag van anderen beter begrijpen, waardoor het samenwerken almaar makkelijker loopt. Je onderzoekt hoe gedrag waar je je zo aan ergert bij een ander, een mooie leerkans biedt voor jezelf.

En het mooiste van al? Door inzicht te krijgen in je kernkwadranten, kan je elke samenwerking met elke andere persoon verbeteren, in elke context!

Wanneer is deze vorming iets voor jou?

Als jullie willen inzetten op een sterker, hechter team. Als je de samenwerking nog beter wil laten verlopen. Als je wil dat iedereen in het team beter in z'n vel zit en kan rekenen op elkaar!

Tijdstip in overleg met de lesgever te bepalen.

Praktisch

Op school
01 jan 2024 - 30 jun 2024
9 - 12u OF 13 - 16u
€ 550 - € 370 voor scholengroep Fluxus + kilometervergoeding lesgever
Lesgever

Hilde Thys

Hilde Thys begeleidt opleidingen rond kernkwadranten, verbindend communiceren en zelfzorg.

Hilde Thys

Hilde Thys is een gepassioneerde leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ze begeleidt al 20 jaar kinderen met ASS, een erg jonge ontwikkelingsleeftijd en gedragsproblemen. Hilde zoekt steeds naar wat er achter het gedrag zit. Ze slaagt er telkens in om de nodige rust te creëren voor de kinderen in haar klas.
Een andere passie van Hilde is Intuïtieve Ontwikkeling. Hoe kan je verbinding creëren tussen hoofd (denken), hart (voelen) en buik (doen)?
Bij Fluxusacademie begeleidt Hilde vormingen rond verbindende communicatie en kernkwadranten. Ze ontwikkelde een traject rond verbinding vanuit innerlijk leiderschap.

  • • Opleidingen: Kleuteronderwijs, Banaba Buitengewoon Onderwijs, Banaba Educatieve benadering van personen met ASS, Intuïtieve Ontwikkeling, Verbindende Communicatie
  • • Werkgebied: Buitengewoon Onderwijs
  • • Focus: verbindende communicatie, kernkwadranten, innerlijk leiderschap
  • • Geniet van: open communicatie, verbinding en out of the box-denken
hildethys@skynet.be
Mail me

Beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. To the point. Actieve werkvormen. Hele goede, aangename docent. Prima. Heel blij dat ik hier was vandaag.

Mich Olaers

Inhoudelijk super sterk, veel ervaringen werden gedeeld, herkenbaarheid voor iedereen.

Sandra Dierckx

Heel fijne leerrijke opleiding. Opleiding volgen was al zelfzorg op zich. Met veel plezier enkele woensdagnamiddagen aan gespendeerd.

Katleen Van Loco

Ik ging met een klein beetje argwaan naar de cursus maar ik wou het een kans geven. Ik was aangenaam verrast. Het heeft me echt geholpen om terug positiever in het werkveld te staan. Fijn om open en rustig te kunnen praten in kleine groep.

Els Heylen
Deelnemer aan de opleiding 'Zelfzorg in verbinding met je omgeving"

Deze nascholing heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mezelf rustiger voel en meer naar mezelf probeer te luisteren. Ik voel me eigenlijk gewoon beter, lijk alles beter op orde te hebben en kan daarnaast toch tijd maken voor dingen die ik leuk vind. Kortom, ik heb nog nooit zoveel aan een nascholing gehad dan aan de afgelopen 3 sessies. Het is heel fijn dat je eigen voorbeelden gebruikt, en daarna ook volledig onze persoonlijkheden en gedachten betrekt en ons hiermee meteen aan het werk zet. De kleine dingen, zoals gewoon even ademen, of rondkijken en eens ruiken, hebben mij ook al veel rust en genot gebracht. Dank je wel!!!

Lena Mertens
Leerkracht secundair onderwijs

Ik heb al veel vormingen gevolgd, maar de opleiding 'Ontdek je kernkwadranten' was de eerste waar ik vanaf de eerste tot de laatste seconde gefocust bleef!