IJsbergrekenen in de kleuterklas: terugkomdag inhoudelijke sessie

Inhoud

Volgde je inhoudelijke vormingen rond de ijsbergdidactiek, maar heb je nood aan begeleiding om de inhouden vorm te geven in je eigen klaspraktijk?
Zit je nog met concrete vragen of wil je een begeleiding die de uitwerking van de didactiek verdiept?
Wil je nog meer geïnspireerd raken om praktisch aan de slag te gaan in je eigen klas?
Wil je tips over hoe je met een wiskundebril kunt kijken naar materialen en routines in je klas?

Met deze terugkomdag delen we onze jarenlange expertise binnen de ontwikkeling van de ijsbergdidactiek en de uitrol ervan in de klaspraktijk. Je krijgt op deze manier de krachtlijnen en valkuilen mee die we leerden tijdens het coachen van leerkrachten op de klasvloer.

Er wordt ruimte voorzien om antwoord te geven op al je vragen en je te ondersteunen bij dingen waar je misschien nog op vastloopt. Via een intervisiemoment bespreken we jullie casussen en proberen we elkaar te inspireren.

Doelgroep

Deze vorming is gericht op individuele deelnemers die op zoek zijn naar begeleiding en verdieping van de ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs.

Praktisch

HUB Mol
Woensdag 17 jan 2024
9u30 - 12u30
€ 75 - 50% korting voor Fluxus scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me

Het is een grote meerwaarde dat de implementatie van het ijsbergrekenen ook op schoolniveau aandacht krijgt. We hebben als beleidsteam veel tools gekregen om op onze eigen school aan de slag te gaan.

Katrien Dewilde
Directie basisschool ’t Egeltje, Mol

De lesgever legt de leerlijn en de opbouw van het ijsbergrekenen helder uit. Het is waardevol dat de theorie meteen gekaderd wordt in de praktijk en je als leerkracht zelf leert handelen en verwoorden.

Zoë Soentjens
Leerkracht lager onderwijs, de 3Master, Herentals

Een zeer inspirerende en praktische vorming, die je als leerkracht een boost geeft om bewust op wiskunde in te zetten via de ijsbergdidactiek. Je leert je klaspraktijk door een wiskundebril te bekijken en met concrete materialen uit de klas aan de slag te gaan.

Karen Knaepen
Kleuteronderwijzeres, Freinetschool Op Stelten, Dilsen-Stokkem