Frans of Nederlands drama – workshop of lessenreeks

Frans of Nederlands drama – workshop of lessenreeks

Motivatie en spreekdurf bevorderen

Met deze samenwerking tussen THEATrAAL en Fluxusacademie, willen we leerlingen helpen met het vinden van het nodige vertrouwen om hun spreekangst in te ruilen voor spreekdurf en zo al doende hun taal en expressie te verbeteren. We willen hen motiveren en goesting doen krijgen in de doeltaal, want we geloven heel erg dat deze vier kernwoorden de sleutel zijn om echt te kunnen leren en vorderingen te kunnen maken.

Lessenreeks of workshop?

 • Lesgeefster Bieke De Loore komt naar jouw school om daar samen met de leerlingen en de klas- of vakleerkracht een toneelstuk uit te werken, in te oefenen en te spelen. Dit doet ze via een lessenreeks van 10 lesuren, in het Nederlands of in het Frans.
 • Er kan ook gekozen worden voor één of meerdere losse workshops drama. Dan worden de leerlingen ondergedompeld in de doeltaal via een aantal motiverende oefeningen.

Subsidies aanvragen bij Cultuurkuur

Praktische informatie

 • Een workshop duurt tussen 1 en 3 lesuren per groep
 • Een lessenreeks bestaat uit 5 sessies van 2 lesuren (Let op: als leerkracht moet je buiten deze 10 lesuren nog wel wat tijd besteden met de leerlingen aan extra repetitie- en eventueel knutselmomenten)
 • Een groep is liefst niet groter dan 20 leerlingen.
 • De workshops en lessenreeksen zijn geschikt voor leerlingen van 9 tot 18 jaar. Het niveau wordt aangepast aan de voorkennis Frans of Nederlands van de leerlingen, zodat er een juiste taalbalans  ontstaat.
 • Bieke komt naar jouw school vanaf 4 lesuren per dag.
 • Meer info over de verschillende mogelijkheden, vind je via https://www.theatraal.be/aanbod/scholen

 

Praktisch

Op school
02 sep 2024 - 27 jun 2025
Dag en moment af te spreken met lesgeefster Bieke De Loore (vanaf 4 lesuren per dag).
Tussen 85 en 105 euro / lesuur (btw incl.) + verplaatsingsonkosten
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Bieke De Loore

Bieke De Loore staat in voor de communicatie en promotie en werkt als lesgever rond spreekdurf, Frans en drama.

Bieke De Loore

Bieke is leerkracht Frans en Spaans, schrijfster en drama coach. Ze ontfermt zich met haar schrijversblik over een belangrijk deel van de communicatie en promotie van Fluxusacademie. Verder en dankzij haar ervaring in het secundair en volwassenen onderwijs, houdt ze zich ook bezig met het verder uitdenken en vormgeven van het aanbod van Fluxusacademie voor deze twee doelgroepen.

Met haar bedrijfje THEATrAAL gaat Bieke naar scholen om workshops en lessenreeksen Frans of Nederlands drama te geven. Op die manier ondersteunt ze lagere en middelbare scholen voor Frans en muzische vorming.

Ze gelooft heel erg in de kracht van positiviteit, motivatie en zelfvertrouwen. Het is haar overtuiging dat je daarmee leerlingen enorm ver kan brengen. "Durven is kunnen" is haar motto en spreekdurf bevorderen is één van de grote troeven van haar workshops en vormingen.

De ervaringen die ze opdeed in het onderwijs en via THEATrAAL neemt ze mee als lesgever bij Fluxusacademie.

 • Motto = Durven is kunnen!
 • Opleiding: Master in de Franse en Spaanse taal-en letterkunde
 • Geniet van kinderen en jongeren in hun kracht te zetten, hen te doen durven en hen te zien stralen
 • Houdt van mooie zinnen die goed klinken
biekedeloore@scholengroepfluxus.be
Mail me