Een positieve groepsdynamiek in je klas via bewegingsactiviteiten

Een positieve groepsdynamiek in je klas via bewegingsactiviteiten

Inhoud

Wanneer de groepsdynamiek goed zit, zorgt dat meteen voor meer energie, verbinding, zorg en verantwoordelijkheid in je klasgroep. Maar hoe kom je tot een positieve groepsdynamiek in de klas? Hoe zorg je ervoor dat leerlingen zich comfortabel voelen, verantwoordelijkheid opnemen voor zichzelf en elkaar? Hoe creëer je die verbondenheid?

In deze vorming leer je via een helder kader kijken naar de groepsdynamiek in jouw klas. Je krijgt een heleboel voorbeelden, oefeningen en activiteiten aangereikt om via bewegingsactiviteiten die dynamiek te versterken. Daarna ontwerp je je eigen activiteiten zodat je de volgende dag meteen met je groep aan de slag kan.

Doelgroep

Leerkrachten lager en secundair onderwijs, ZOCO’s en leerlingenbegeleiders, directies en iedereen die met groepen werkt en wil leren hoe je in groepen een positieve dynamiek brengt via bewegingsactiviteiten.

Praktisch

HUB Zenit Turnhout
Donderdag 25 mei 2023
9 - 15.30u
€130 - 50% korting voor scholengroep Fluxus
Lesgever

Bert Cordeel

Bert Cordeel helpt je de juiste mix vinden tussen leren en bewegen.

Bert Cordeel

Bert Cordeel helpt je de juiste mix vinden tussen leren en bewegen. Met zijn jarenlange ervaring als leerkracht lichamelijke opvoeding en Functional trainer steekt hij moeiteloos elke leeractiviteit in een actief jasje. Zijn doel: iedereen laten proeven van de vele voordelen van beweging om zo het sedentaire gedrag van zowel kinderen als volwassenen aan te pakken.

Bij Fluxusacademie begeleidt Bert vormingen rond bewegingsdidactiek en groepsdynamiek.

  • Opleiding: leerkracht lichamelijke opvoeding en functional trainer
  • Werkgebied: ervaring in het onderwijs en physical coaching
  • Focus: actief leren, bewegingscultuur en groepsdynamica
  • Geniet van: het enthousiasme van kinderen en het verkrijgen van nieuwe inzichten
bertcordeel4@hotmail.com
Mail me

Ik ging met een klein beetje argwaan naar de cursus maar ik wou het een kans geven. Ik was aangenaam verrast. Het heeft me echt geholpen om terug positiever in het werkveld te staan. Fijn om open en rustig te kunnen praten in kleine groep.

Els Heylen
Deelnemer aan de opleiding 'Zelfzorg in verbinding met je omgeving"

Deze nascholing heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mezelf rustiger voel en meer naar mezelf probeer te luisteren. Ik voel me eigenlijk gewoon beter, lijk alles beter op orde te hebben en kan daarnaast toch tijd maken voor dingen die ik leuk vind. Kortom, ik heb nog nooit zoveel aan een nascholing gehad dan aan de afgelopen 3 sessies. Het is heel fijn dat je eigen voorbeelden gebruikt, en daarna ook volledig onze persoonlijkheden en gedachten betrekt en ons hiermee meteen aan het werk zet. De kleine dingen, zoals gewoon even ademen, of rondkijken en eens ruiken, hebben mij ook al veel rust en genot gebracht. Dank je wel!!!

Lena Mertens
Leerkracht secundair onderwijs

Deze navorming was enorm waardevol. Heel leerrijk met tips en kansen om zelf casussen in te brengen. De lesgeefster, Katelijne, heeft dit op een zachte, doch daadkrachtige manier gebracht.
Het warmhartig sturen kwam duidelijk aan bod.

Linda Van Opstal
SES-juf Herentals