Hoe breng je rust in de kleuterklas?

Hoe breng je rust in de kleuterklas?

Inhoud

Ben jij eraan toe, dat moment waarop je zegt: 'Ah, rust in onze kleuterklas!'? De vraag is: hoe bereik je dat? Wel, de goede werking van je klas begint bij een sterke klasorganisatie. En dat is een uitdaging. Het vraagt heel wat vaardigheden van je kleuters, om actief en betrokken te functioneren in de klas.

Gelukkig bestaan er ook methoden, waarmee je doelbewust rust kan inlassen in de klas. Activiteiten voor een fijne groepsdynamiek, die uitnodigt tot rust. Zoals bijvoorbeeld de methodiek van Sherborne.

Benieuwd wat deze aanpak inhoudt? Neem dan zeker deel aan deze vorming, met meteen ook inspirerende voorbeelden uit de klaspraktijk. Zo kan je de volgende schooldag meteen aan de slag met wat je geleerd hebt, voor meer rust in de klas!

Wanneer is deze vorming iets voor jou?

Zeker als je peuter- en kleuterleerkracht bent. Maar evengoed wanneer je in een andere context met kleuters en peuters werkt: binnen leefgroepen, opvanginitiatieven, MPI’s ...

Praktisch

Vrijdag 01 sep 2023
Exacte datum voor volgend schooljaar wordt in het voorjaar gecommuniceerd.
9u30-15u30
€ 130 - 50% korting voor de Fluxus-scholengroep
Inschrijven voor deze opleiding
Lesgever

Leen Bollen

Leen Bollen geeft vormingen ijsbergdidactiek + kleuteronderwijs. Ze ondersteunt 'all round' in Fluxusacademie.

Leen Bollen

Leen Bollen richt zich als een begeleider specifiek op het kleuteronderwijs. Vanuit haar achtergrond als kleuterleidster in een Freinetschool is ze steeds op zoek naar vernieuwing binnen de klaspraktijk. Daarnaast heeft Leen een uitgebreide ervaring met onderzoekend leren.

De afgelopen jaren was ze al actief als begeleider in het wiskundeteam van scholengroep Fluxus. Daar bracht ze de ijsbergdidactiek via vorming en coaching tot op de klasvloer. Die ervaring brengt ze nu mee naar de Fluxusacademie.

  • Opleiding: leerkracht
  • Werkgebied: ervaring in onderwijs, coaching, vorming
  • Focus: kleuteronderwijs, kleuteronderwijs volgens de methode van Freinet, ijsbergdidactiek in het kleuteronderwijs
  • Geniet van: mensen inspireren en in beweging krijgen
leenbollen@scholengroepfluxus.be
Mail me